Diep spel

,

0

Als generaal Charles de Gaulle in 1958 terugkeert als leider van Frankrijk, houden de aanhangers van de Europese integratie hun hart vast. Een van hen is Max Kohnstamm. Maar in Parijs wordt een ?diep spel? gespeeld. Doel: een sterk Europa.
In 1952 verbindt Max Kohnstamm (1914-2010) zich vol overtuiging aan de missie van Jean Monnet, de founding father van de Europese integratie. Vanaf 1956 is hij toplobbyist bij Monnets Actiecomit?. Via het invloedrijke transnationale netwerk van Monnet krijgt hij toegang tot de hoogste niveaus in de machtscentra van Bonn, Parijs, Londen en Washington.
In de beeldvorming is De Gaulle de gedoodverfde opponent van Kohnstamms mentor en inspirator Monnet. De werkelijkheid is anders. In het diepste geheim proberen Monnet en De Gaulle een nauwe samenwerking te realiseren.
In dit tweede deel van zijn dagboeken doet Kohnstamm verslag van de ongelooflijke kansen en bedreigingen die dit waagstuk met zich meebracht. Deze aantekeningen werpen een nieuw licht op de Europese integratie in de jaren 1958-1963, een cruciale episode waarin het Europa van vandaag schoksgewijs vorm kreeg.
Over de auteur
Dr. Mathieu Segers is als onderzoeker en docent Europese integratie en internationale betrekkingen van de Universiteit van Utrecht.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
18 november 2011
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461055484
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic