Dikke Freddy in het zilver

Dikke Freddy in het zilver

5
Rank 723 Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Artikelen 1 Spots 2   Topics 0
In september 1993 verscheen de column Brieven van Dikke Freddy voor het eerst in het tijdschrift Alert. Sindsdien duikt Dikke Freddy te pas en te onpas op tijdens studiedagen, colloquia, literaire manifestaties en politieke congressen. Dikke Freddy mag dan vaak dakloos zijn; zijn brieven vonden een stabiele thuis op het webplatform Sociaal.net en op de opiniepagina’s van de krant De Standaard.

Humor vormt bij Dikke Freddy de basis voor een gefundeerde aanklacht tegen armoede en ongelijkheid. Hilariteit kleurt schande en schaamte.

Voor hij in 1994 voltijds schrijver werd, werkte Erik Vlaminck eerst in de psychiatrie en daarna in de thuislozenzorg. Sporen daarvan zijn in al zijn boeken en theaterwerk terug te vinden, maar de hilarische Brieven van Dikke Freddy zijn wel het meest tastbare gevolg en vervolg van een confrontatie met mensen die het in het leven niet op een presenteerblaadje kregen.

ERIK VLAMINCK (°Kapellen 1954) is proza-schrijver en theatermaker. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en voorzitter van PEN Vlaanderen.
Genre
Literaire non-fictie , Korte verhalen
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
Laatste editie
18 oktober 2018
ISBN
9789460016912 , 9789460016929
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Artikelen over Dikke Freddy in het zilver

  Meer artikelen

Door lezers

Literatuur Club / ‘King of the Dancefloor’ in Disco Inferno
20 juli 2018 12 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Ellen IJzerman (prowisorio) Hebban Recensent

Nietsontziend en vlijmscherp lachen

In een brief, gedateerd 26 februari 1999 en gericht aan de directie van het Sint-Erasmusziekenhuis, klaagt Frederik De Meester - beter bekend als Dikke Freddy - over de absurd hoge rekening die hij heeft ontvangen. Het feit dat Dikke Freddy ‘s nachts nauwelijks een oog heeft dichtgedaan vanwege de knipperende neonverlichting op het dak benut hij om het ziekenhuis de volgende besparingstip te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook