Dina's erfenis

Dina's erfenis

8
Rank 2399 Gelezen 8 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 35 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
1890. Bij een brand die de herenboerderij Reisnes in de as heeft gelegd, is Dina Gronelv omgekomen. Bij het graf leest haar kleindochter Karna een nagelaten brief voor waarin Dina de moord bekent op haar echtgenoot Jacob en haar minnaar Leo. De kleine gemeenschap is geschokt. Karna weigert na deze gebeurtenis te praten. In een poging haar van het trauma te genezen, neemt stiefmoeder Anna haar mee naar een inrichting in Kopenhagen. Daar raakt Karna echter steeds dieper in haar wanen verstrikt.
De erfenis van Dina drukt niet alleen op de schouders van Karna. Voor Anna is de vrijgevochten, wilskrachtige Dina het voorbeeld van hoe een vrouw haar zelfstandigheid kan opeisen. Zo schetst Herbjorg Wassmo een prachtig beeld van de positie van de vrouw in een veranderende wereld.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
488
Laatste editie
29 januari 2019
ISBN
9789044540673 , 9789044540680
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 23,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / Nieuwe romans jan - mei 2019
04 december 2018 14 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Aangrijpend

door: Erika 1 like
Wat een fijn boek weer van deze schrijfster. Indertijd heb ik de Dina-trilogie gelezen en deze boeken hebben enorme indruk op me gemaakt. Ze zijn me altijd bijgebleven. In dit na vijftien jaar daarna verschenen vierde deel neemt Wassmo je weer helemaal mee, rechtstreeks het rauwe, zware leven op...

Onder m'n huid

door: MaiMe 1 like
Herbjørg Wassmo is zo'n schrijfster die een verhaal zo weet te vertellen dat het onder je (mijn) huid gaat zitten en niet weer weggaat voor het boek uit is. Wellicht pas nadat het verhaal verwerkt is. Wat een boek. Sterk!! Niets verhullend. Gewoon zoals het leven is.
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook