Dochtertje

0

Bali, 12 oktober 2002, iets voor elf uur ’s avonds. Het eiland wordt opgeschrikt door drie explosies. Het toeristenparadijs is het doelwit geworden van een terroristische aanslag.

Onder de tweehonderd doden en vermisten bevindt zich Beata Pawlak, een Poolse schrijfster en reporter, werkzaam voor Gazeta Wyborcza.

Tochman reisde na de aanslag af naar Bali in een poging om Beata te vinden. Op zijn zoektocht vindt hij haar schriften, met daarin aantekeningen en schetsen voor een roman. De schriften vormen voor Tochman een inspiratiebron voor dit boek, dat een bijzondere combinatie is tussen roman en reportage.

De angst en de chaos die na de aanslag op het eiland heersten, zijn in dit boek haast tastbaar. De bijzondere sfeer, in combinatie met het verslag van Tochmans onderzoek en van gesprekken met de familie van een van de terroristen, maakt dit boek tot een indrukwekkende roman.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Córénka
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Ewa van den Bergen-Makala
Laatste editie
22 september 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044509021
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic