Dode leeuwen

Dode leeuwen

5
Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Winnaar van de CWA Gold Dagger Award
The Times Thriller van het jaar

Waarom gaan bij Jackson Lamb, de baas van Slough House, het afvalputje van de Britse geheime dienst, alarmbellen rinkelen wanneer een man in een bus overlijdt?

De stemming wordt nog grimmiger wanneer het mobieltje van het slachtoffer een veelzeggend codewoord blijkt te bevatten. De vermoorde man was aan het einde van de Koude Oorlog een collega van Lamb, een oude rot in het spionnen-vak.

Herleven nu de Sovjet-praktijken? Een Rus, wiens dagen zijn geteld (maar onderschat nooit de mensen die niets te verliezen hebben) zint op wraak vanwege de geheimzinnige verwoesting van ZT/53235, een plaats waar plutonium werd geproduceerd. Intussen meldt een andere Rus, wiens tijd juist nog lijkt te moeten beginnen, zich voor een veelbelovend onderhoud in Londen.
Dode leeuwen is een ongekend spannende, maar ook heel geestige literaire thriller van Mick Herron, het nieuwe wonder van de Britse spionageroman.

Mick Herron werd in 1968 geboren in Newcastle en studeerde Engels aan Balliol College in Oxford. Zijn spionagereeks rondom agent Jackson Lamb werd bejubeld in de Engelse pers en maakte hem op slag beroemd.

‘De fraaiste nieuwe misdaadserie van dit millennium.’
Mail On Sunday

‘Behoort beslist tot de beste Britse spionagefictie van de afgelopen 20 jaar.’
Metro
Genre
Literatuur & Romans
Serie
Jackson Lamb (2)
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
05 februari 2019
ISBN
9789044635447 , 9789044635454
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Verfrissend geluid in de spionageliteratuur

door Anne Terwisscha op 22-02-2019

Slough House, dat is waar de medewerkers van de Engelse inlichtingendienst terechtkomen als ze tijdens hun carrière de fout in zijn gegaan. Slow horses, trage paarden, worden ze genoemd, als verbastering van Slough House. Het is eigenlijk de bedoeling dat de medewerkers daarna zelf ontslag nemen, maar sommigen laten zich niet afschrikken door het afvoerputje en blijven hangen, onder toeziend oog...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook