Dodenlijst

Dodenlijst

19
Rank 593 Gelezen 18 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 98 Favoriet 1 Recensies 1
Thrillers & Spanning Spots 2   Topics 0

‘Dodenlijst’ is het ijzersterke, los te lezen, tweede deel in de Max Anger-serie van Martin Österdahl, die begon met ‘Vraag niet om genade’. ‘Dodenlijst’ is een spannende internationale spionagethriller over een seriemoordenaar in Zweden en Rusland.

In een boerderij wordt een doormidden gezaagd lijk aangetroffen, in het voorhoofd staan symbolen gekerfd. Het blijkt de baas van de Zweedse immigratiedienst en hij is de eerste van meerdere hooggeplaatsten die in korte tijd vermoord worden. Angst heerst: niemand weet wie er zal volgen. Rond dezelfde tijd houdt de Russische marine een oefening die verkeerd afloopt – een onderzeeër komt niet meer boven water. Alleen Ruslandexpert Max Anger ziet het verband en kan de moordenaar stoppen. Maar hij wordt gedwarsboomd omdat sommige dingen uit het verleden het oppervlak niet mogen bereiken.

Voor de fans van James Bond en The Bourne-films.

Martin Österdahl studeerde Russisch, Oost-Europese culturen en economie. Hij werkte twintig jaar in de televisiewereld. Ook heeft hij een tijdlang in Rusland gewoond. Zijn thrillerdebuut, ‘Vraag niet om genade’, werd direct een bestseller in Zweden.

Genre
Thrillers & Spanning
Serie
Max Anger (2)
Aantal pagina’s
512
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
28 februari 2019
ISBN
9789026336997 , 9789026337000
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Thriller Club / Thrillers februari 2019
01 februari 2019 94 reacties
Literatuur uit het hoge Noorden / Nieuwe thrillers op komst!
30 november 2018 41 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Sterke thriller die een stukje duister Zweeds verleden bloot legt.

door: Jacques 1 like
Martin Österdahl - Dodenlijst ( Max Anger 2) Over het boek. Proloog. De Koersk, een kernonderzeeër  en vlaggenschip van de Russische onderzeebootvloot zinkt op 12 augustus 2000 na twee heftige explosies. .Alle bemanningsleden komen om. Onder hen de commandant die om zijn nek een sleutel draagt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook