Dokter Kolff

0

Arts en uitvinder Willem Johan Kolff (1911-2009) wordt mondiaal beschouwd als een van de belangrijkste medische pioniers van de twintigste eeuw. Met zijn kunstmatige nier, gemaakt van worstenvel, rubberslangen, een waterpomp van een T-Ford, aluminium uit een neergeschoten vliegtuig, een naaimachinemotor en een waterbak van een pannenbouwer, redde hij in oorlogstijd als eerste een nierpati?nt het leven. Miljoenen zouden volgen. Kolff bewees met zijn kunstnier (1942), een hart-longmachine (1956) en het kunsthart (1957) dat je organen bij mensen daadwerkelijk kunt vervangen door machines. Hij ontketende een revolutie in de medische wetenschap: techniek inzetten om mensenlevens te redden.
'Dokter Kolff, kunstenaar in hart en nieren' van auteur Herman Broers reconstrueert het enerverende levensverhaal van deze boeiende pionier. Een spannende biografie van een arts, uitvinder, verzetsman en idealist die successen kende, maar ook grote offers bracht in zijn levenslange strijd om mensen op het randje van de dood terug te brengen naar een vreugdevol en menswaardig bestaan.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
350
Laatste editie
23 november 2011
Uitgeverij
B&V Media B.V.
ISBN
9789078430063 , 9789053303771

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic