Dokter Lievens

,

0

Het unieke, geïllustreerde verslag van de Vlaamse arts Maurice Lievens, die aan het front lief en leed deelde met de soldaten.
In zijn dagboeken beschrijft dokter Lievens de verschrikkingen in het heetst van de strijd: de verwondingen van de gesneuvelden, de bom die naast een loopgraaf viel en tientallen soldaten begroef, de soldaat die kwam aanlopen met zijn ingewanden in zijn handen of de gasaanval die hem bijna blind maakte. Hij brengt ook verslag uit van het leven achter de frontlijn, bv. over de aalmoezenier die de alcohol opdronk die als ontsmettingsmiddel moest dienen. In 1915 kocht dokter Lievens een fototoestel, waarmee hij heel wat unieke beelden vastlegde. Bovenal vertelt het dagboek een diepmenselijk verhaal over het leven zelf. Hij verlangt naar de vrede, naar zijn vrouw en kinderen, en hij drukt zijn spijt uit dat de mooiste jaren met zijn gezin onherroepelijk voorbijgaan.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
158
Laatste editie
31 januari 2012
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020939361
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic