Domweg gelukkig, in de Dapperstraat

, ,

11

Top25's 2
Wie heeft nog nooit gezegd ik vin je zo lief? En wie heeft nog nooit gedacht Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten? Sommige regels keren steeds weer terug. In dromen (Groots en meeslepend wil ik leven!), in advertenties (Een nieuwe lente) of in verzuchtingen (tussen droom en daad staan wetten in de weg). Allemaal regels die tot het dagelijks taalgebruik zijn gaan behoren, maar die oorspronkelijk deel uitmaakten van een gedicht.
Po?zie heeft in de Nederlandse literatuur altijd een belangrijke plaats ingenomen. En er zijn talloze gedichten die iedereen kent, of waarvan enkele regels in het gemeenschappelijk geheugen gegrift staan.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat bevat al die beroemde gedichten, van het allereerste begin: Hebban olla vogala, tot de dag van vandaag: Sterven doe je niet ineens, maar af en toe 'n beetje.
Alle grote dichters uit onze literatuur ?n de 'kleintjes' die zich met ??n gedicht onsterfelijk hebben gemaakt, zijn vertegenwoordigd.

Deze nieuwe editie is uitgebreid en verbeterd

'Het boek bevat prachtige gedichten, een vermakelijke inleiding, een bijna wetenschappelijke bronvermelding en een register op titels, beginregels en klassieke regels.' de Volkskrant

'De bloemlezing van Aarts en Van Etten is zelfs bijzonder goed.' Het Parool

'Dit boek is te beschouwen als het zakbijbeltje voor de ware po?zieliefhebber.' Leidsch Dagblad
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
18 december 2013
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035108400 , 9789035121591 , 9789035122376 , 9789035133013 , ...
Bestel dit boek vanaf  €15,00 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic