Dood van een dissident

2

Een waar gebeurd verhaal dat leest als een spannende spionagethriller. Op 23 november 2006 sterft de voormalige Russische geheim agent Alexander Litvinenko in Londen aan de gevolgen van een vergiftiging met het zwaar radioactieve Polonium-210. Alles wijst direct op betrokkenheid van de Russische geheime dienst. Sporen van het Polonium worden aangetroffen in hotels en vliegtuigen, en Litvinenko wees zelf vanaf zijn sterfbed zijn voormalige werkgevers in het Kremlin aan als de opdrachtgevers voor deze moordaanslag. In Dood van een dissident vertelt zijn vrouw Marina Litvinenko, samen met zijn woordvoerder en goede vriend Alex Goldfarb, voor het eerst het hele verhaal van de vermoorde ex-spion. Wie was Alexander Litvinenko? Waarom vluchtte hij in 2000 naar Londen? Wat maakte hem tot een doelwit van de Russische geheime dienst?

Alex Goldfarb, directeur van de International Foundation for Civil Liberties, raakte in de jaren negentig bevriend met Litvinenko en hielp hem en zijn gezin in 2000 bij hun vlucht naar Londen. Marina Litvinenko was getrouwd met Alexander Litvinenko. Zij besloot ter nagedachtenis aan haar man dit boek te schrijven.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
22 september 2007
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
ISBN
9789027455420

Lezersrecensies (1)

Corruptie en macht - macht en corruptie

door: hugo van der wildt 1 like
Daar gaat het over in dit boek. Dit was reeds ook bij de Romeinen. Denk maar aan deze woorden: Ook gij mijn zoon. Een andere titel had kunnen zijn: Alexander Litvinenko en het einde van de Russische democratie, als die er al geweest is. Alex is een agent van de FSB, de oude KGB. Staat in voor de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic