Dood water

0

Ewald Moester is chef buitenland bij een landelijk dagblad. Hij is nog van de generatie die het vak in de praktijk leerde, een ambachtsman met een succesvol verleden en nauwelijks toekomst. Dat besef dringt ook tot hemzelf door, hij voelt zich toeschouwer aan de zijlijn van een wereld die niet langer de zijne is.

Dood water speelt zich af in het Amsterdamse journalistieke milieu aan het eind van de vorige eeuw. Het is een roman over mannen, vooral mannen, die houden van de geur van drukinkt en het gestamp van draaiende persen. Als ze elkaar ontmoeten, meestal aan de tap van een café, halen ze herinneringen op aan scoops en kwajongensstreken die jongere collega's allang niet meer interesseren.

Ewald is net de vijftig gepasseerd, als hij door zijn hoofdredacteur 'uit het gewoel' wordt gehaald. Ook zijn huwelijk loopt op de klippen, 'risico van het vak', zegt een collega. Zijn relatie met de veel jongere Floor eindigt met een pijnlijk afscheid. De geschiedenis van die liefde loopt als een rode draad door Dood water. Zelfspot behoedt Ewald voor depressieve gevoelens als hij probeert weg te komen uit het stilstaande water waarin hij tenslotte belandt. Hij heeft het zich allemaal laten overkomen. Wordt het geen tijd dat hij zijn lot in eigen handen neemt?

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
26 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Walburg Pers B.V.
ISBN
9789462491038

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic