Doorgeslagen

9

De vraag is niet wie er schoot maar waarom. Maar niet iedereen wil dat weten!

Het is een zinderende zomerdag in Londen als Samuel Szajkowski de school waar hij lesgeeft binnenloopt en drie leerlingen en een collega doodschiet voordat hij zichzelf een kogel door het hoofd jaagt.

Inspecteur Lucia May wordt belast met het onderzoek; haar collega's én de school verwachten dat zij alles snel en zonder omhaal zal afhandelen. Hun conclusie luidt dat het een tragedie is die niet voorspeld had kunnen worden en dat Szajkowski een psychopaat is die niet geholpen kon worden.

Maar Lucia May neemt geen genoegen met die snel getrokken conclusie. In gesprekken met leerlingen en leraren komt een beeld naar voren van een school waarin psychisch geweld aan de orde van de dag is.

Van bovenaf wordt steeds meer druk op May uitgeoefend om haar onderzoek te staken en niet langer vragen te stellen. Maar ze is vastbesloten de onderste steen boven te krijgen, om Szajkowski's daad te kunnen doorgronden. De gevolgen zullen groter zijn dan ze ooit had kunnen denken.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Rupture
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Peter Barnaart
Laatste editie
17 mei 2011
Uitgeverij
Mouria
ISBN
9789045800998 , 9789021094809 , 9789045801773
Advertentie

Hebban recensie

Technisch knap maar voorspelbaar verhaal.

door Bert Peene op 29-11-2010

Wat beweegt iemand om op klaarlichte dag een school binnen te dringen en in het wilde weg op kinderen te gaan schieten? Die vraag is in de loop der jaren al meerdere malen opgeworpen, niet alleen in de triggerhappy States maar ook dichterbij; in Nederland bijvoorbeeld en in Groot-Brittannië. Het is dan ook ongetwijfeld zo’n tragisch incident dat journalist Simon Lelic inspireerde tot zijn...

Lezersrecensies (1)

door: Mary Jooren 1 like
Wat betreft spanning en ontknoping is dit boek niet zo bijzonder, maar ik wil Lelic wel lof toezwaaien voor de mooie techniek die hij toepast: de manier waarop beurtelings de verteller aan het woord komt en een getuige of andere betrokkene die verhoord wordt door de politie, is erg de moeite waard....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic