¡Dos bolas, por favor!

1

En dan te weten dat er overal vreemde vogels zijn... Het plan was eenvoudig: zij zou zich inschrijven voor een cursus Spaans en hij zou naar de bakkersschool gaan. Ze gingen allebei avondlessen volgen. Ze zouden hun werk opgeven en hun huis in België verkopen en in Spanje een patisserie openen. Met gebak en zelfgemaakt schepijs. Met écht artisanaal roomijs. Het liep niet helemaal zoals verwacht, maar het leverde wel een heerlijk boek op.

Een vrolijk verslag van een poging om een ander bestaan op te bouwen in Sobrarbe, een dunbevolkte uithoek van de Pyreneeën.

Hugo 'Sancho' Vanherck (1956, Retie, Kempen) leidde een gevarieerd beroepsleven en was o.m. seizoenarbeider en cafébaas, winkelier, acteur in een pretpark, postbode, magazijnier en verkoper. Al die tijd onderhield hij zijn schrijftalenten met erg gesmaakte artikelen over natuurbeleving in een Gents natuurtijdschrift. In 2000 opende hij met zijn vrouw een gebak- en ijsjeszaak in de Spaanse Pyreneeën. Meer dan 10 jaar zouden ze deze zaak draaiende houden. Zijn debuut is het vrolijke verslag van deze periode.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
07 april 2015
Uitgeverij
Kramat
ISBN
9789462420281

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Samen met Sancho en Lut naar Spanje!

door: Feetje 1 like
Nadat ik de achterflap gelezen had, dacht ik een verhaal te lezen in de trant van Ik vertrek. Een koppel dat alles achterlaat om iets nieuws te beginnen in een ander land. Dat deden ook Sancho en Lut. Sancho (niet zijn echte naam) en zijn vrouw Lut besloten in de jaren '90 naar de Spaanse...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic