Dossier Blaauw

2

Met name in de laatste tien jaar heeft hij zich opgeworpen als voorvechter van eerlijk politieonderzoek. Zo zorgde hij samen met Peter R. de Vries voor heropening van de Puttense Moordzaak, en stelde hij in de media meerdere malen gerechtelijke dwalingen en slecht politieonderzoek aan de kaak.

In Dossier Blaauw blikt Jan Blaauw terug en haalt hij herinneringen op. Vanaf zijn jeugdervaringen als vijfde kind in een gezin van tien kinderen in Noord-Brabant; via de woelige periode van de Tweede Wereldoorlog waarin hij zijn leeftijd ‘kunstmatig opvoerde’ om als oorlogsvrijwilliger in militaire dienst te kunnen komen; tot zijn tijd als straatdiender en de daaropvolgende jaren bij de politie.

Na zijn pensionering heeft hij zich intensief beziggehouden met research naar en het te boek stellen van allerlei andere geruchtmakende politiezaken die zich in de loop van de jaren in binnen-en buitenland hebben voorgedaan. Ook bij dit boek heeft hij terug kunnen grijpen op zij eigen, uitgebreide documentatie en op aanvullende gesprekken met een aantal (oud-) collega’s.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Dossier Blaauw
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
01 januari 2004
Uitgeverij
de Fontein
ISBN
9789026121890 , 9789026124662
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic