Dossier jeugdbende

7

Een oude man moet bij een geldautomaat zijn pasje en al zijn geld afgeven aan een paar overvallers. Een vrouw wordt verkracht en mishandeld in haar eigen flat. Een student ziet twee jongens op een scooter er met zijn computer vandoor gaan. Een man wordt in zijn eigen auto ontvoerd en naakt achtergelaten in een buitenwijk. Een pizzabezorger wordt beroofd en vermoord.

Deze en vele andere misdaden zijn het werk van een jeugdbende, die de Utrechtse wijken Overvecht en Zuilen terroriseert. Op verzoek van het district Utrecht-Noord formeert de korpsleiding een flexteam, dat onder leiding van inspecteur Fons Snetlage de bendeproblematiek moet gaan aanpakken. Met frisse tegenzin en onder fel protest van zijn vrouw gaat Snetlage aan het werk in de stad die hij vijftien jaar eerder ontvlucht is.

Aanvankelijk maken Snetlage en de zijnen nauwelijks vorderingen met het onderzoek: de jeugdbende is nauwelijks aan te pakken, ook al omdat slachtoffers en getuigen te bang zijn om te praten. Door even onverwachte als welkome hulp krijgt het flexteam gaandeweg echter meer aanknopingspunten.

Dossier Jeugdbende is het eerste deel van District Noord, een reeks politieromans die Utrecht-Noord als decor en Fons Snetlage als hoofdpersoon heeft.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Dossier Jeugdbende
Serie
Fons Snetlage (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
06 september 2005
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056720261 , 9789046111437
Advertentie

Hebban recensie

Een zeer geslaagd begin van de reeks District Noord

door Marco Books op 10-06-2004

origineel en tegelijkertijd zeer actueel. ,Het eerste deeltje van de serie District Noord verscheen alweer vier jaar geleden. In Dossier Jeugdbende volgen we inspecteur Fons Snetlage uit Veenendaal, die ingedeeld wordt bij een Flexteam in Utrecht-Noord. Samen met tien collega's moet hij een jeugdbende in de stad aanpakken. Het klinkt allemaal veel minder spannend en eenvoudig dan het blijkt te...


Lezersrecensies (1)

Een prettige kennismaking

door: Sander Verheijen 1 like

Met Dossier Jeugdbende debuteerde Ed van Eeden in 2000 als misdaadauteur. Dit is dan ook het eerste deel in de ‘District Noord’-reeks van de Utrechtenaar, waarin we kennismaken met hoofdpersoon Fons Snetlage en zijn ‘zeurende tenen’.


Inspecteur Snetlage wordt voor de jacht op een jeugdbende...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic