Dr. Proktors Teletijdtobbe

13

Het vervolg op Dr. Proktors Schetenpoeder Bulle en Lise krijgen een ansichtkaart van doktor Proktor uit Parijs. De tekst op de kaart is zeer cryptisch, maar ze begrijpen er wel uit dat hij hen nodig heeft. Als de postzegel op de kaart uit 1888 blijkt te komen, vertrekken ze onmiddellijk naar Parijs. In Parijs aangekomen blijkt dat doktor Proktor zijn oude uitvinding, de teletijdtobbe, aan de praat heeft gekregen. Dokter Proktor zit in het verleden - diep in de problemen! Geholpen door Proktors vroegere geliefde Juliette, reizen Bulle en Lise de doktor achterna. Het is het begin van een groot avontuur: Bulle belandt in de goede tijd, maar op de verkeerde plek. Lise komt op de goede plek terecht, maar doktor Proktor is daar al vertrokken. Er volgt een chaotisch heen en weer gereis door de tijd om elkaar te vinden, waarbij ze flink worden dwarsgezeten door Raspa, de ex-assistente van dokter Proktor. Bulle en Lise ontmoeten allerlei bekende historische figuren, zoals Napoleon en meneer Eiffel. Ze belanden zelfs bij Jeanne d'Arc in de cel... Het blijkt helemaal niet gemakkelijk te zijn om de loop van de geschiedenis te veranderen, maar na een heleboel tijdreizen, komt uiteindelijk toch alles en iedereen weer op zijn pootjes terecht.

Verschenen in
Serie
Dr. Proktor (2)
Genre
Kind & Jeugd
Vertaald door
Femke Blekkingh-Muller
Laatste editie
11 september 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047701811

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (3)

humor treurig

door: Marwa 1 like
Ik ben nu het boek aan het lezen en ik moet nog. 78 blz.

Lezen!!!!

door: Susan2005 1 reactie 2 likes
Dit boek is geweldig. Je moet het lezen. ik heb ook een ander boek gelezen van dr. Proktor. ik raad het je aan. Veel lees plezier.

aanrader !

door: Conny Schelvis-Mens 2 likes
Niet de beste uit deze serie over een maffe uitvinder die het maar druk heeft de boel te redden met zijn vriendjes... Wel de vlotte schrijfstijl, mooie woorden en vol humor... !

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic