Drakentovenaar

32

Artikelen 2 Lijsten 1

In een wereld zo heet dat leven enkel diep in de bergen mogelijk is, zitten mensen en tovenaars al zevenhonderd jaar lang opgesloten in een gigantische grottenstad. In deze smeltpot groeit de jonge Var op als zoon van een rebellenleider. Zijn hele leven werkt hij toe naar één doel: de tovenaarsprinses ontvoeren uit haar kasteel en zo de koninklijke familie onder druk zetten om de Grote Muur te doen vallen en de weg naar het koele noorden te openen.
Maar Var en zijn mannen hebben niet gerekend op de Buigmoeder, een wezen dat gevoelens kan vervormen. Al snel weet niemand meer wat echt of nep is. Verzetsstrijders veranderen in gehoorzame schapen, relaties worden onder druk gezet en het duurt niet lang of Var ziet langzaamaan zijn plan in duigen vallen.

De Vlaamse An Janssens (1983) won in 2013 met haar verhaal Drakenkoningin de eerste Luitingh Fantasy & MagicTales Schrijfwedstrijd. Dit boek, Drakentovenaar, is het vervolg op dat verhaal. Naast haar werk als business analist in de IT toert An graag op de motor door vreemde landen om inspiratie op te doen voor nieuwe verhalen.

Verschenen in
Serie
Draken-trilogie (2)
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
08 oktober 2014
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff Fantasy
ISBN
9789024564743 , 9789024564750 , 9789024580019


Artikelen over Drakentovenaar

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Drakentovenaar, een herhaling van zetten

door Nienke Pool op 22-09-2015

Drakentovenaar is het tweede deel van de trilogie van de Vlaamse schrijfster An Janssens en vormt het vervolg op Drakenkoningin. Omdat binnenkort het afsluitende deel Drakenvuur verschijnt, is het hoog tijd dat wij afdalen naar het snikhete Zuiden waar tovenaars, draken en Buigmoeders strijden tegen het verzet.

Verbleven we in het eerste deel in een ijzig rijk tussen de ijsdraken en een nog...


Lezersrecensies (2)

mooie beschrijving van een totaal andere leefwereld

door: Verbeelding 1 like
Het was alweer een tijdje geleden dat ik het eerste boek van deze trilogie had gelezen en omdat ik niets aan ontwikkelingen of achtergrondkennis wilde missen, heb ik dat boek (Drakenkoningin) opnieuw gelezen. Ik herinnerde mij nog dat ik er toentertijd veel plezier aan had beleefd en daarom ook in...

Fantasy van Vlaamse bodem

door: Zwartraafje 1 like
In ‘Drakentovenaar’ ruilen we het altijd in kille koude omhulde Noorden om voor de verschroeiende hitte van het Zuiden. Hierdoor komen Thala en andere personages uit ‘Drakenkoningin’ vrijwel niet voor in deze opvolger. Wel leren we een heel deel nieuwe namen én vooral ook een aantal nieuwe...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic