Dresden, Leipzig en omgeving

,

0

De 'nieuwe' deelstaten van Duitsland zijn een verrassing voor wie het land al denkt te kennen. Dresden is uit zijn as herrezen als een echte cultuurmetropool. Je kunt er kiezen uit musea en klassieke muziek van wereldniveau, maar er is bovendien een bruisend alternatief uitgaansleven. Leipzig heeft een reputatie vanwege moderne kunst, maar het is ook dé plek voor wie gewoon wil winkelen en genieten van de goede dingen van het leven. En ook voor wie de plaats al eerder bezocht heeft, is er altijd wel iets nieuws te vinden. Beide steden zijn ontspannen, ruim opgezet en hebben bijzondere natuur binnen handbereik, deels zelfs binnen de stadsgrenzen: ideaal voor wie wil wandelen of fietsen. Heel nieuw is het gebied trouwens niet: het oude en het jonge verleden zijn niet weggepoetst en gepleisterd, maar bepalen nog vaak de sfeer, en 'sfeer' is er in allerlei soorten en maten. Je vindt makkelijk een inwoner die wil uitleggen hoe het nu écht was, al heeft iedereen zijn eigen verhaal. De streek is niet in het verleden blijven hangen.

Veel Nederlanders verblijven in het nabijgelegen Ertsgebergte (met zijn kersttradities), de unieke Sächsische Schweiz of het landelijke Oberlausitz. Ook deze gebieden krijgen daarom hun eigen hoofdstukken, met aandacht voor plaatsen als Bautzen, Freiberg en Annaberg.

Deze handige gids - gelardeerd met kaderteksten, handige kaarten en plattegronden, praktische informatie en mooie foto's - helpt je om je eigen weg te vinden in het verleden en heden van dit bijzondere deel van Duitsland.. NaamStrijbos, Erik
Biografie Eric Strijbos schrijft al bijna vijftien jaar reisgidsen, met een voorkeur voor het onbekende Frankrijk en mediterrane eilanden. Daarnaast is hij vertaler en redacteur. Hij studeerde klassieke talen en archeologie. Meest gestelde vraag: 'O, je bent reisgidsschrijver... ga je er dan ook heen?' Jawel, maar gelukkig niet alleen. Meestal helpt Bonnie Posner hem als fotograaf, chauffeur en interviewster.
Boeken Malta/Gozo Noord-Frankrijk Dresden, Leipzig en omgeving

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
196
Laatste editie
05 november 2014
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025759544 , 9789025748722 , 9789025753597 , 9789025759704 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic