Drijfhout

0

Annette de Vries Drijfhout.

Zinderende roman over tegenstellingen en liefde

Eddy Blom, pensionhouder te Albina, een dorpje aan de Marowijnerivier, ontfermt zich over twee hoogzwangere vrouwen, in meerdere opzichten elkaars tegendeel: Nadine steekt de rivier over in een woest beschilderde korjaal, Jacoba vaart op een groot, wit schip de haven van Paramaribo binnen. Pension Marowijne vormt het decor van de tragische geschiedenis van Eddy, de twee vrouwen en hun kinderen.
"Wil je ook een sigaar?" vroeg Ma Amimba. Ik keek wantrouwig naar haar op. Zat ze mij voor de gek te houden? Haar gegroefde gezicht stond echter nog net zo vriendelijk als daarnet. "Nee, mevrouw. Ik mag geen sigaar. Ik ben nog maar een kind," zei ik plechtig. Ma Amimba produceerde een diepe buiklach. "Jij bent geen kind meer, Barend. Daarvoor draag je een te zware last. Dus als je een sigaar wilt proberen, neem er dan één. Je kunt een paar trekjes nemen en je hoeft niet te inhaleren." Met een diep, onverklaarbaar gevoel van opluchting viste ik een sigaar zo dik als de pols van mijn broertje uit het doosje en stopte hem in mijn mond.

paperback b 19,90
320 blz. 13,5 x 21 cm
omslagontwerp J. Tapperwijn
isbn 9789045009179 nur 301
januari

'Een knap geconstrueerd verhaal, aangrijpend, met veel lagen en mooie details." Het Financieele Dagblad
"Een voldragen roman waarop ouderwetse aanprijzingen als rijk en meeslepend van toepassing zijn. Opvallend aan Scheurbuik is zijn kloekheid, de wijdvertakte thematiek en de on–Hollandse allure." de Volkskran
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
03 september 2010
Uitgeverij
Atlas
ISBN
9789045009179
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic