Dromen kunnen we allemaal

0

Sophie Shapiro
Dromen kunnen wij allemaal
Droomuitleg van A tot Z in woord en beeld
bindwijze: paperback
formaat: 17 x 24 cm
omvang: ca. 256 blz.
illustraties: full-colour
ISBN: 978 90 6378 790 5
Een geïllustreerde wegwijzer in dromenland!
De auteur:
Dromen kunnen we allemaal! Dromen zijn de gedachten, de hoop, de ambities, de plannen, de angsten, de verslagenheid, de frustraties en de vreugde van ieder mens. Dromen kun je overdag, zelfs als je wakker bent. Je droomt dan, bewust, over wat je zou willen hebben, over mensen naar wie je verlangt, over situaties die je graag wilt beleven, enz. Eigenlijk heet dromen als je wakker bent fantaseren. In dit boek noem ik deze fantasieën dagdromen. Dromen kun je ook in je slaap. Dan droom je onbewust. Deze dromen zijn met visioenen te vergelijken. De situaties die je in je droom beleeft en de mensen die je in je droom ontmoet, kun je niet zelf kiezen. Het overkomt je gewoon. Het onderwerp, de personen en hun acties en de sfeer van een droom kun je niet zelf bepalen: je krijgt zon droom kant-en-klaargepresenteerd.
De meeste mensen kunnen slapend dromen. Maar niet iedereen kan zijn droom tijdens zijn slaap onthouden. Sommige mensen zijn bang om in hun slaap te dromen. Anderen hopen een plezierig droomavontuur in hun slaap te beleven. Ieder mens wil graag weten waarom hij een bepaalde droom heeft gedroomd. Ieder mens wil graag weten wat de droom die hij droomde, betekent. Ieder mens droomt weliswaar op zijn eigen manier, maar toch zijn er veel algemene droom-aanwijzingen, die bij iedereen in een droom kunnen voorkomen. In dit boek worden deze algemene aanwijzingen, die droomsymbolen genoemd worden, uitgebreid beschreven.
Met behulp van droomsymbolen en verhelderende illustraties verklaart de auteur op zeer toegankelijke wijze onze dromen en hun betekenis.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
268
Laatste editie
21 maart 2009
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063787905

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic