Dubbele moraal

0

De Dubbele Moraal is een versvorm waarin in twee quintijnen twee tegenovergestelde beweringen worden verkondigd met dezelfde rijmwoorden. En dat allemaal in het rijmschema abaaab, waarbij a vrouwelijk en b mannelijk rijm moet zijn. En met een net en onberispelijk metrum natuurlijk.
Kortom, iets voor de liefhebber.
Voor tegenovergestelde beweringen kom je als vanzelf terecht bij de Bijbel. Er is geen boek dat zo verstrikt raakt in zijn eigen beweringen: deze bundel bevat tientallen citaten waarin God zichzelf tegenspreekt.
De onbevooroordeelde lezer zal bijbelgetrouwe christenen voortaan met meer dan verbazing beschouwen. Ook handig om bij de hand te hebben als er weer eens iemand met het heilige bekeringslicht in de ogen op de stoep staat. De gedichten zijn ook makkelijk op muziek te zetten voor wie graag psalmen zingt. Een onmisbaar boek voor Bijbelkring en catechisatieles.
Jaap van den Born (1951) werd in 2014 door Het Vrije Vers benoemd tot Dichter des Vaderlands. Net als alle andere dichters van Het Vrije Vers.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
67
Laatste editie
13 oktober 2015
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789463188500

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic