Duel

84

Lijsten 1 Spots 1
'Voor zijn ogen zag Verhooff gebeuren wat nog niet was gebeurd en op datzelfde ogenblik al gebeurd leek te zijn: zijn hand, de vuist, het canvas. Hij had nooit een schilderijdoek horen uitscheuren. Er klonk een scherp gekraak als van een boomtak die in tweeën breekt - een onverwacht grof geluid voor zo'n frêle stuk linnen.'

Uit het Hollands Museum verdwijnt een hedendaags meesterstuk met een geschatte waarde van dertig miljoen euro. Museumdirecteur Jelmer Verhooff begint een zoektocht naar het verdwenen topstuk. Er ontstaat een tragikomisch kat-en-muisspel tussen directeur en 'dader', de jonge kunstenares Emma Duiker.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
15 september 2011
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029575362 , 9789029575867 , 9789059651043 , 9789029575690


Door lezers

Minibieb Dalfsen / Boekenweek in de Minibieb #HRC2016 (11)
17 maart 2016
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (5)

Het centrale idee van dit boek is zeer intrigerend!

door: Christian Deterink 1 like
Ik moet zeggen dat ik niet echt gecharmeerd ben van Joost Zwagerman, maar ik moet toch toegeven dat hij met ‘Duel’ een erg fijn boekenweekgeschenk heeft geschreven. Dat komt naar mijn idee vooral door het zeer oorspronkelijke en aansprekende plot. Het verhaal gaat over hoe de directeur van het...

Het leest zó gemakkelijk ...

door: Wim51 1 like
Wat prachtig geschreven! Je hoort het Joost vertellen en zijn gepassioneerde monologen zijn zó toegankelijk. Met veel plezier heb ik dit boekenweekgeschenk gelezen. Dit is het eerste, maar zeker niet het laatste wat ik van Joost Zwagerman heb gelezen. Leuke en mooie metaforen. Het leest zó...

Recensie Duel

door: Harry leest 1 like
Ik vind 'm best meevallen: vlot verhaal en interessante gedachten over het elitaire karakter van de moderen beeldende kunst. En dat in nog geen 100 bladzijden.

Recensie Duel

door: Mieke Piersma 1 like
Eigenlijk hetzelfde als Naomi is ook mijn beoordeling! Vreselijk verhaal en vreselijke schrijfstijl. Ik geen Zwagerman weer!

Recensie Duel

door: Natalie 1 like
Joost Zwagerman heeft in een interview gezegd dat "hij het jammer vond dat hij beperkt was tot 94 pagina's, dat hij wel wat kon spelen met de lettegrootte en dat was het wel". Ik ben niet helemaal onder indruk van het verhaal maar vond het wel onderhoudend genoeg. Een leuk tussendoortje.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic