Duister spoor

19

Wie is toch die geheimzinnige schrijver van die vreemde aantekeningen en verzamelaar van specifieke krantenartikelen? Wat doet hij in het bos? Wat voert hij in zijn schild?

Hilja is 49 en werkt in een bloemenwinkel in Stockholm. Haar jeugd was moeilijk: ze groeide op met haar broer Kristian en haar dominante oudere zus Karla. Hun moeder was niet getrouwd met hun vader: hij had een andere vrouw. Soms kwam hij op bezoek, maar van een goede band was nooit sprake. Als hun vader overlijdt, pleegt hun moeder zelfmoord en vindt Hilja haar in de badkuip. Kristian gaat bij een voogd wonen en Hilja blijft bij Karla. En daar leeft ze nu nog steeds, even bang voor haar zus als altijd, en nog altijd ondergeschikt aan haar.

Door Kristians ontmoeting met Jennis Ask, vroeger een goede jeugdvriendin van zowel Hilja als Kristian en tegenwoordig een bekend actrice, komt het verleden weer bovendrijven en raken ze verwikkeld in een duistere driehoeksverhouding. Wat zijn hun drijfveren en welke sporen uit hun verleden spelen daarin de hoofdrol?
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Mörkerspar
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Wendy Prins , Jasper Popma
Laatste editie
25 mei 2004
Uitgeverij
Anthos
ISBN
9789041408563
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Het loopt niet lekker

door: Anna Bakker 1 like
Verhaal op zich is goed, maar de onderbouwing onder de maat. Met een heleboel eigen fantasie kun je het een en ander invullen, maar dan nog blijft het spoor duister. Niet spannend, vrij saai. Daarbij komt een hortend-en-stotende schrijfstijl met onvolwaardige zinnen: Het was een koude ochtend. Zo...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic