Duisterlicht

0

Kort nadat hij in het mondaine Knokke-Zoute een galerie heeft geopend, krijgt een jonge kunsthandelaar door een mysterieuze vrouw, een schilderij aangeboden waarvan hij zich meent te herinneren dat het ooit deel uitmaakte van het familiebezit. Het werk is een andere versie van het wereldwijd bekende woordschilderij van René Magritte ‘Ceci n’est pas une pipe’, een icoon van de moderne kunst, even beroemd als de Mona Lisa. Na hun eerste ontmoeting blijkt de jonge vrouw een even groot raadsel te zijn als het schilderij, dat een pijp voorstelt en waarvan de kunstenaar beweert dat het geen pijp is. Niets is wat het lijkt in deze bizarre queeste naar een verdwenen kunstwerk en de zoektocht naar een vrouw die op even onverklaarbare wijze verdwijnt als zij verschijnt.
Duisterlicht is het verhaal van een passie in haar bekoorlijkste maar verraderlijkste vorm, een trip door het rijk van de verbeelding, waar kunstenaars, dichters en dromers de liefde en het leven kleur geven, een verrassende reis met bijwijlen hilarische toestanden, schokkende zijsprongen en dramatische situaties doorheen de gesloten wereld van het Grote Geld, dat met hetzelfde gemak kunst koopt en mooie vrouwen verzamelt en waar jaloezie, afgunst en bedrog in hetzelfde bed slapen.
Na een flitsende start als toneelauteur en chansonnier in de zestiger jaren, duikt Guy Prieels onder in de anonimiteit van het zakendoen. Hij wordt makelaar in vastgoed en verhandelt woningen en gronden aan de Belgische kust en in Zwitserland. Later opent hij een galerie in Knokke en wordt kunsthandelaar. Heelhuids terug uit het zakenlabyrint verwerkt hij met veel verve en in een heel persoonlijke stijl de producten van zijn verbeelding en zijn ervaring in wel heel aparte werelden.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
25 juni 2007
Uitgeverij
Agora Uitgeverscentrum
ISBN
9789078902010
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic