Duiveldans

8

Voelt ze iets? Nee, ze voelt niets. Wat is een mens meer dan een worm die in de aarde woelt? Maar er is wel een beeld dat opdoemt. Het bleke gezicht van een Joods meisje dat door een soldaat ruw een bus wordt ingesleurd.

De jaren '40 van de vorige eeuw. Een jonge vrouw zit klem tussen de raderen van de tijd. In haar buik groeit een kind waarvan de verwekker niets wil weten. Net zo min als haar tirannieke broer die haar uit de ouderlijke woning heeft gezet. Pastoor en nonnen ontfermen zich over de aanstaande moeder, maar hun uitgestoken handen verwachten wel wat terug. En hun lippen fluisteren: 'Afstaan, je moet dat kind afstaan...' In een tehuis voor ongehuwde moeders, in een stad ver weg van haar geboortegrond, moet ze in alle eenzaamheid een keuze maken. En ondertussen hoort ze de lokroep van een hoge toren die van een kolkende rivier overstemmen: kom maar, kom maar...
De roman Duiveldans gaat over het maken van keuzes in een door oorlog getekend decennium, waarin vrije keuzes niet bestaan. Waarin elke vrije gedachte door kerk, gemeenschap en familie wordt vermorzeld. Waarin ook de Duitse bezetter groot en klein voor een keuze plaatst.

Geurt Franzen (1958) werkt als journalist voor dagblad De Gelderlander. In zijn debuutroman Duiveldans beschrijft hij de geschiedenis van een familie die wordt meegesleurd in een maalstroom van gebeurtenissen die tot in volgende generaties littekens slaan. Hij baseerde zich op ware gebeurtenissen en verwerkte die met behulp van de verbeelding tot een even schokkende als ontroerende roman.

 

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
370
Laatste editie
17 april 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461535023 , 9789461536297

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 34,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 34,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Zware roman

door: Linda 1 like
De roman begint met een proloog. Deze roman leest niet heel vlot weg, lange poëtische zinnen, veel detail beschrijvingen.

Het speelt zich af in de jaren voor de oorlog, tijdens de oorlog en de nasleep die de oorlog teweeg bracht. Je leest het levensverhaal van een jonge vrouw, Theresa, die...

Een roman met een geschiedenis die emoties in je los maakt!

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
Het verhaal begint met een spannende Proloog. Het zet je wel aan het denken….Hoe is deze jonge vrouw zo ver gekomen, zo diep gezakt, dat dit haar enige uitweg is?

Maar na de proloog begint haar levensverhaal. Je begint steeds meer met haar mee te voelen en met haar mee te leven. Het speelt zich...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic