Duizend-en-één-dromen

,

2

Duizend-en-één-dromen geeft een stem aan het Iraanse volk, dat al zo vaak het zwijgen werd opgelegd. Het is een relaas in woord en beeld van de verwachtingen en verzuchtingen van gewone Iraniërs, waar de pers zo zelden over schrijft. I.s.m. deBuren en het fonds Pascal Decroos
Een jonge journaliste en een fotograaf trokken naar Iran om er het leven te ontdekken zoals het is. Want Iran is zoveel meer dan een land vol bebaarde ayatollahs en vrouwen in zwarte chadors. Langs het beroemde traject van de Trans-Iraanse Spoorlijn reizen ze van Teheran in het noorden naar Bandar-Abbas in het zuiden. De treincoupé is als een samenleving in miniatuurvorm. Onderweg belanden ze midden in de veelbesproken presidentsverkiezingen van juni 2009 en leren een bevolking kennen die snakt naar verandering, openheid en democratie. Want meer dan ooit is Iran een land op de grens van moderniteit en traditie.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
16 maart 2010
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789077445143

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic