Dwaze liefde

1

Dwaze liefde vertelt het fascinerende verhaal van twee regentenzonen in de tweede helft van de achttiende eeuw die in de ogen van de buitenwereld niet willen deugen: Adriaan en Pieter van Schoonhoven. Adriaan gaat er met de dienstmeid vandoor. Pieter trouwt weliswaar op stand, maar vertelt zijn kersverse echtgenote de ochtend na de huwelijksnacht dat hij alleen maar weerzin voor haar voelt. De familie wil de broers in het beterhuis opsluiten. Ze overlijden echter voordat deze straf ten uitvoer kan worden gebracht.
Voor de familie Van Schoonhoven gold slechts één plicht in het leven: trouwen doe je met je hoofd, niet met je hart. Maar wat gebeurde er als regentenkinderen weigerden aan die mores mee te doen? Wat betekenden de liefde en het verstandshuwelijk voor de politieke elite van de achttiende eeuw?

Eric Palmen schetst de glorieuze opkomst en tragische ondergang van dit regentengeslacht in Dwaze liefde ¬_ een familiegeschiedenis die meer dan een eeuw overspant en waarin de belangrijkste mechanismen van de politieke macht in de Republiek tot op het bot worden blootgelegd.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
258
Laatste editie
23 februari 2011
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035135758
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic