Dynamiek van het pluralisme

,

0

"Al te vaak wordt pluralisme verward met verschillende levensbeschouwingen of verschillende culturen. Wat te doen met onder meer verschillende sociale gelaagdheden? Dienen we niet na te denken over alle andere tegenstellingen en dimensies die onze samenleving zo complex en zo divers maken? Het zicht op diversiteit is onlosmakelijk verbonden met de discussie rond pluralisme.

Dit boek is gekenmerkt door de diverse achtergrond van de auteurs, die elk vanuit hun sociaal-economische insteek het pluralisme proberen te vatten. Onderwijs, samenleving, kunst, architectuur, religie, filosofie en geo- politiek vormen de stam waarop de auteurs hun visie op pluralisme enten.
Passief pluralisme is het respect, de tolerantie en de verdraagzaamheid tegenover andere opvattingen. Actief pluralisme staat voor een samenleving die ruimte biedt voor uiteenlopende levens- en wereldbeschouwingen, die actief kunnen worden uitgedragen, maar die aan anderen niet mogen worden opgedrongen.
Dit boek wil bijdragen aan het levendig houden van het maatschappelijk gesprek rond pluralisme. Het is een liber amicorum voor Robert Lavigne, algemeen directeur van de Provinciale Hogeschool Limburg."
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
12 oktober 2005
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044118896

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,90
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic