Economische gangsters

,

0

Economische gangsters

Maak kennis met de economische gangster. Hij is diplomaat bij de VN en parkeert in het spitsuur zijn Mercedes dubbel in de straten van New York, waarbij hij zich beroept op immuniteit. Hij is de Chinese smokkelaar die belastingtarieven ontduikt door ingevroren kippen op magische wijze om te toveren tot ingevroren kalkoenen. Hij is de dictator, de warlord, de gewetenloze bureaucraat die derdewereldlanden berooft van miljarden ontwikkelingsgeld. De calculerende schurk die diefstal en moord beschouwt als een normaal deel van het zakendoen.

In dit fascinerende boek nemen de auteurs de lezer mee naar de geheime, chaotische en brutale wereld van dit soort bandieten. Als echte speurhonden volgen de economen de sporen van het ontwikkelingsgeld naar de gretige klauwen van corrupte regeringen en louche onderwereldtypes. Kijk mee hoe de zwarte markt op ingenieuze wijze met het internationale bestel speelt, volg de de enorme stijgingen en de diepe val van aandelenkoersen van ondernemingen met ongepaste connecties met Indonesi"s voormalige dictator Suharto. Zie wat regenval te maken heeft met het doden van heksen in Tanzania Ð en nog veel meer.

Fishman en Miguel maken gebruik van economische instrumenten om deze gangsters te fileren en doen oplossingen aan de hand die een aanzienlijk verschil kunnen betekenen voor de armen van de wereld Ð waaronder geldinjecties om het geweld te beteugelen in tijden van droogte en de Wereldbank af te houden van hulpprogrammaÕs die zeer gevoelig zijn voor corruptie.

Maak een onderhoudende wandeling langs de duistere kant van de economische ontwikkeling van de wereld.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
255
Laatste editie
10 september 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Elmar B.V.
ISBN
9789038919102

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic