Ecstasy in Vlaanderen. Een multidisciplinaire kijk op synthetische drugs

0

Een multidisciplinaire kijk op synthetische drugs

Ecstasy of XTC wordt vaak geassocieerd met jonge mensen in het algemeen, en met houseparty's en dance-evenementen in het bijzonder. België wordt samen met Nederland binnen Europa verantwoordelijk geacht voor de grootste ecstasyproductie.
Desondanks zijn er voor een breder publiek niet zoveel gegevens beschikbaar over het gebruik en de productie van, en de handel in ecstasy. In dit boek worden door experten en praktijkmensen vanuit diverse disciplines gegevens en inzichten met betrekking tot de ontwikkelingen (of trends) in het gebruik van XTC (en eventueel andere synthetische drugs), de sociaalepidemiologische dimensies van XTC-gebruik en -handel, de maatschappelijke context van het ecstasygebruik, en de maatschappelijke reacties ten aanzien van synthetische drugs bijeengebracht. Het resultaat is een caleidoscopisch beeld dat zowel productinformatie omvat ('wat is ecstasy, wat zit erin en wat doet het?') als een beeld van de trends in het hedendaagse uitgaansleven. Op een genuanceerde en praktijkgerichte manier worden ook de meest actuele inzichten inzake preventie, hulpverlening en repressie op een rijtje gezet. Vanuit een streven naar een verwetenschappelijking van het onderzoeksterrein 'drugs', een beter inzicht in de complexiteit van roesmiddelengebruik, én een meer evenwichtig politiek en maatschappelijk debat, wordt ten slotte gewezen op een aantal hiaten in de wetenschappelijke inzichten en onopgeloste vragen die bij praktijkmensen leven.
Dit boek richt zich zowel tot professionelen (hulpverleners, maatschappelijk werkers, politie, preventiewerkers, justitieambtenaren,...) als tot iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks met ecstasy in contact komt (of kan komen).

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
15 juli 2005
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789033458279
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic