Edgard

1

De wereld verbeteren, dat was ook voor Edgard Vanthilt een droom. Net als zovelen van zijn generatie ruimde hij het puin van de Tweede Wereldoorlog en baande hij de weg voor geluk, welvaart, rechtvaardigheid. Hij, Edgard Vanthilt, een monument van een man, een socialist uit één stuk, een reus van de oude stempel. Senator, volksvertegenwoordiger en vader. In alles wat hij ondernam, was hij overrompelend. Ook in zijn dood, die veel te snel kwam.
Al jaren lang probeert Marcel, de zoon van Edgard, te achterhalen wie de mens was achter die monumentale vader. Het is een epische zoektocht geworden naar de bronnen van de herinnering, waarbij mythe en werkelijkheid niet zelden innig verstrengeld zijn.
Marcel Vanthilt toont zich een genereus chroniqueur die voor elkaar krijgt wat velen zouden willen doen: te weten komen wie zo'n vader eigenlijk is. Het resultaat is een boek vol ijzersterke verhalen over vriendschap, vaderliefde en het liefhebben van het leven, hoe gecompliceerd het ook is.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789085421481 , 9789460420115
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic