Een duurzame fiscus

0

De vier economische problemen nu zijn de aantasting van het milieu, de hardnekkige werkeloosheid, de ontwrichtende concentratie van vermogens en het remmende fiscale stelsel.
Er komen steeds meer mega vermogenden en beheerders van mega vermogens. Zij speculeren, manipuleren valuta’s en grondstofprijzen. Zij kopen bedrijven op, wringen ze uit en laten ze vallen. Met pervers vernuft worden belastingen ontweken.
Het fiscale stelsel is ingewikkeld, remt de economie, is duur in uitvoering en fraude gevoelig. Inkomensverzekeringen komen zwaar te laste van werkgevers. Werkgeven rendeert slecht. Dat kost werkegelegenheid.
De remedie is een economie te ontwikkelen die enerzijds grondstoffen steeds opnieuw gebruikt en energie natuurlijk opwekt en anderzijds minder belasting op arbeid heft maar juist meer op grondstoffen en fossiele brandstoffen.
De politiek kan echt iets doen: het fiscale stelsel aanpakken, zodat vervuiling geld gaat kosten, arbeid weer rendeert, vermogensopbrengesten inderdaad worden belast en de fiscus weer hanteerbaar wordt.
'Een duurzame fiscus' schetst een toegankelijke richting en komt met concrete voorstellen.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
88
Laatste editie
07 april 2015
Uitgeverij
Auteursplatform
ISBN
9789462541641 , 9789462541825
Bestel dit ebook vanaf  €8,00 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic