Een fles in de aarde

1

Spots 1

Het is 1955. André Dolman, roemrucht officier bij de Landmacht en getrouwd met Frea, wordt vader van een tweeling. Maar wat het begin van een onbezorgd naoorlogs bestaan had moeten zijn, raakt overschaduwd door iets dat onbenoembaar lijkt. Het neemt André en zijn gezin langzaam maar zeker in een wurggreep, waaraan ieder van hen op zijn eigen manier probeert te ontsnappen. Frea, die moet toezien hoe haar man steeds meer zijn eigen weg gaat. André, die de grip op zijn leven dreigt te verliezen. Hun creatieve zoon Martin, die beter tekenleraar had kunnen worden dan beroepsmilitair. Zijn tweelingzus Monica, die haar vader en alles wat militair is vereert. En nakomer Koen, die bij zijn grootmoeder opgroeit en niets wil weten van het leger maar daar toch in verzeild raakt.
Een fles in de aarde is een roman over eenzaamheid en machteloosheid. Over hoe oorlog en militaire missies altijd iets achterlaten, als een teek die zich ongemerkt vastbijt in de huid. Over een vrouw die de geschiedenis van een door vredesmissies verscheurde familie probeert te doorgronden. Maar bovenal is het een schets van een militair gezin in een tijd waarin alles kantelt.
Marianne Oostendorp is geboren in Roosendaal. Vanaf 1976 werkte ze als journalist in Wageningen, Amersfoort, Amsterdam en Roosendaal. Tussendoor woonde ze een half jaar in Suriname, van waaruit ze artikelen schreef als freelancer. In 1990 zei ze de journalistiek vaarwel en begon als redacteur bij het Shell Technology Centre Amsterdam. Daar heeft ze tot 2010 gewerkt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
390
Laatste editie
06 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089548146 , 9789089548146 , 9789089548146 , 9789089548146 , ...


Door lezers

Over boeken en meer / Boekblogklus: Een fles in de aarde, van Marianne Oostendorp
12 juli 2016 6 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Een boek waar je nog even over na blijft denken

door: Harriet 1 reactie 1 like
Een fles in de aarde is het eerste boek van schrijfster Marianne Oostendorp. Geboren en getogen in Roosendaal , begon zij haar carrière op de Landbouwhogeschool in Wageningen. Hierna werkte ze als journalist bij verschillende dagbladen om tot 2010 als redacteur bij het Shell Technology Centre...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic