Een flinterdun geheim

32

Aan Nick Paleologus wordt gevraagd te bemiddelen tussen zijn vader en zijn broers en zusters. Zijn vader is een gepensioneerde archeoloog - van wie verondersteld wordt dat hij zou afstammen van de laatste keizers van het Byzantijnse rijk - en woont in een afgelegen huis aan de oevers van de rivier de Tamar in Cornwall. Op dat huis wordt een ridicuul hoog bod uitgebracht, maar hij weigert het te verkopen.

De impasse in de onderhandelingen wordt weldra gewelddadig doorbroken. Pas dan ontdekt Nick waarom zijn vader het bod heeft afgewezen en wat de ware motieven van de beoogde koper waren. Deze gegadigde lijkt zeer beslist om zijn interesse met geweld kracht bij te zetten.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Days Without Number
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
08 februari 2005
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789041760791 , 9789045303123
Advertentie

Hebban recensie

    Sander Verheijen Hebban Crew

Bij vlagen boeiend

door Sander Verheijen op 27-07-2003

In Goddards jongste thriller Een flinterdun geheim worden we meegevoerd in de familieperikelen van Paleologus, een eeuwenoude familie dat volgens de overlevering nog afstamt van de laatste keizer van het Byzantijnse rijk. Nick Paleologus wordt door zijn broers en zussen gevraagd om zijn oude vader te overtuigen om in te gaan op een extreem hoog bod op Trennor, zijn oude huis. Na een reeks van...

Lezersrecensies (6)

door: Eric-237 1 like
Dit was het eerste boek dat ik van Robert Goddard gelezen heb.
Wel een aardig verhaal, maar het komt allemaal een beetje traag op gang. Pas tegen het eind gaat het een beetje vlotten. Maar desalniettemin leuk om gelezen te hebben.

door: Aimee-997 1 like
Dit is mijn eerste boek van deze schrijver en ik vond hem top! Je moet er wel goed bij blijven want er doen veel personages mee. Het verhaal heeft veel wendingen dus net als je denkt dat je het weet zit het toch weer anders. Dit is zeker een schrijver waarvan ik meer ga lezen.

door: Cees Booij-1137 1 like
Dit was het eerste boek wat ik van Goddard las en het heeft me van de eerste tot de laatste pagina geboeid. Voor mij was dit boek een echte 'pageturner', vol verrassende wendingen. Het eind had voor mij geloofwaardiger mogen zijn, maar desalniettemin heb ik er een favoriete schrijver bij!

door: Willy Kerremans-2970 1 like
Ik was een grote liefhebber (In het niets, De Catalaanse brief, ...) van Robert Goddard, maar nu begint hij afgezaagd te worden en zichzelf te kopiëren. Waarschijnlijk is hij nu gebonden om elk jaar een thriller te schrijven in zijn bekend genre om de kassa voor de uitgeverij en zichzelf te laten...

door: J.J. de Bruin-2636 1 like
Bijna alle boeken gelezen van deze schrijver. Dit boek is een van de minder goede verhalen.

door: Toosje-2746 1 like
Zojuist voor de tweede keer gelezen, deze keer vond ik Een flinterdun geheim beter dan de eerste keer. Veel personages en verhaalwendingen. Die wendingen zijn wel zo onverwacht, dat ik me verbaasde dat het verhaal de eerste keer weinig indruk heeft gemaakt... De ontknoping is mooi en onverwacht,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic