Schijnbewegingen

55

Artikelen 2 Spots 2

Trots was mooi, maar het stilde je honger niet en maakte geen eind aan je eenzaamheid. Ik had die honger en eenzaamheid de afgelopen maanden vaak genoeg voelen knagen om er nu geen bezwaar meer tegen te hebben mijn vrienden te kopen. Of, als dat zo uitkwam, door hen gekocht te worden. Londen 1894. Adrian Mayfield zwerft door de straten van het rijke West End, op zoek naar liefde, vriendschap en het Grote Geld. Zijn zoektocht voert het langs het Caf oyal, waar Oscar Wildes purperen hofhouding praat, droomt en drinkt. Maar ook langs Little College Street 13, waar volksjongens hun lichaam verkopen aan vermogende heren. Het geld ligt op straat, maar vriendschap en ware liefde blijken schaars te zijn... Schijnbewegingen is een sprankelend portret van het Victoriaanse Londen van kunstenaars, afpersers en miljonairs, van Oscar Wilde, theaters, glamour en bittere armoede. Floortje Zwigtman, alom geprezen en bekroond, brengt op openhartige wijze het verleden tot leven. Door de tijdloze en aansprekende thema's als liefde en de kloof tussen droom en daad is Schijnbewegingen een meesterlijk verhaal van toen nu. Schijnbewegingen, het eerste deel van het drieluik Een groene bloem, werd bekroond met de Gouden Uil en de Gouden Zoen.

Verschenen in
Serie
Een groene bloem (1)
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
11 augustus 2016
Uitgeverij
de Fontein Jeugd
ISBN
9789026132209 , 9789026131035 , 9789024581290 , 9789024581306


Artikelen over Schijnbewegingen

  Meer artikelen


Door lezers

3 Boeken / Drie boeken over homoseksualiteit
08 augustus 2017 13 reacties
Boekenmonster / Drie boeken over homoseksualiteit
08 augustus 2017
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 5,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 5,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €5,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (4)

Goed geschreven vreemde historie

door: Alba 1 like
Deze trilogie staat al een tijdje op mijn verlanglijstje (Vlam, van dezelfde schrijfster, maakte indruk), maar om de een of andere vage reden had de bibliotheek wel deel 2 en deel 3, maar niet deel 1 in de collectie. Met het nieuwe jaar bleek deze misser opgelost te zijn, dus was ik misschien wel...

Net een schilderij

door: Charlotte Froberg 1 like
Wat een geweldig boek! Het duurt altijd even voordat Floortje Zwigtman me te pakken heeft, maar als dat zo is kan ik aan niks anders denken! Nu ik het uit heb wil ik gelijk nog een keer lezen, als je het leest is er zo veel dat je niet gelijk op valt. Het is net een schilderij prachtig om naar te...

Mooi, maar niet boeiend.

door: Jos 1 like
Wel een mooi boek, maar kon toch niet echt boeien, had er wat meer van verwacht gezien de aan mij gedane aanbevelingen en de gelezen recensies.

Recensie Schijnbewegingen

door: Mieke Piersma 1 like
Een heel goed boek met een typische Engelse sfeer. Ik vind het ook meer een boek voor volwassenen dan voor tieners. De andere delen ga ik ook nog lezen. Goed geschreven 4 duimpjes.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic