Een groener groen

0

Groen is geen partij als de andere. Groen heeft dan ook niet de ambitie om te zijn als de anderen. Groen is anders, een ecologische partij.

Dit is het Groen waar ik van hou, een strijdbare groep onconventionele ecologisten die onbeschaamd de macht een spiegel voorhoudt. Dit is de partij waarvoor ik met plezier campagne voer.

Deze bundel geeft inhoud aan deze liefde, vanuit een persoonlijke visie, soms licht kritisch maar steeds gemeend. Blogs, artikels en bijdragen allerhande, die in eenzelfde richting wijzen, ecologisme, binnen een brede waaier van economische, sociale, ecologische en maatschappelijke thema's, hier en daar een flard poëzie of zelf een verhaal. Af en toe heel concreet, en dan weer filosofisch (of ideologisch) naar de kern peilen. Mogelijk wat vertekend door mijn eigen interessegebieden, maar allemaal geschreven vanuit één hoop, één vertrouwen, één liefde.

En die liefde is Groen, met een hoofdletter. Een kans op politiek alsof mensen er toe doen, een kans die we moeten grijpen, en die we vanuit de basis steeds opnieuw moeten versterken. Ik hoop met deze bundel bij te dragen aan het debat, een debat dat moet leiden tot een Groener Groen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
147
Laatste editie
14 augustus 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402121582

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic