Een huis in de hemel

,

3

In augustus 2008 kwam ze aan in Mogadishu, de hoofdstad van Somalië en waarschijnlijk de gevaarlijkste plek ter wereld. Vier dagen na haar aankomst werd Amanda samen met een fotojournalist ontvoerd. Ze werd geboeid, uitgehongerd, onderworpen aan ondenkbaar geweld en overleefde door zichzelf op de gruwelijkste momenten in een `huis in de hemel voor te stellen, van waaruit ze neerkeek op de geketende vrouw beneden. Nadat Al-Jazeera melding maakte van de gijzeling, spraken de gijzelnemers zich uit en eisten een losgeld van tweeënhalf miljoen dollar. Vijftien maanden na haar gijzelneming werd Amanda vrijgelaten.
Een huis in de hemel is niet alleen het indrukwekkende en intieme verslag over de gijzeling, maar ook over de drijfveren en het wanhopige extremisme van haar bewakers. Amanda s besluit om na haar vrijlating een stichting op te richten om de Somalische bevolking door middel van onderwijs te helpen hun land weer op te bouwen, getuigt van haar enorme veerkracht en bereidheid tot vergeving.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
27 maart 2014
Uitgeverij
Artemis & Co
ISBN
9789047202172 , 9789047204251

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Leven in gijzeling

door: Desiree Lindhout 1 like
Het verhaal start met een aantal hoofdstukken over de ongelukkige omstandigheden en gebeurtenissen die zij heeft meegemaakt in haar jeugd in Canada. En vervolgens wordt er beschreven hoe en welke plekken zij op de wereld heeft bezocht voordat zij uiteindelijk in Somalië terecht is gekomen waar ze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic