Een ijskoud gerecht

9

Thomas Breens had gezworen zich niet meer in te laten met de belachelijke tribulaties van zijn geboorteland. In zijn Normandische chambre d?hôtes leidt hij met Ellen een rustig leven, tussen hun gasten en hun boeken. Tot hij op een herfstdag onverwacht bezoek krijgt van Charles Hofsteder, de grootste nog levende Nederlandstalige auteur.

Hofsteder nodigt hem uit in zijn villa aan de Côte d?Azur en vraagt hem ? en passant ? een manuscript van hem op te sporen, dat jaren geleden in Vlaanderen werd gestolen. Thomas heeft nog maar weinig idolen meer, maar Hofsteder kan hij niets weigeren. Hij vertrekt naar de Côte en komt er terecht in een mistral van dreiging, dood en niet vereffende rekeningen, met op de achtergrond die ene vraag die lezend en schrijvend Vlaanderen al jaren in de ban houdt: zal de Zweedse Academie Charles Hofsteder ook dit jaar negeren als Nobelprijskandidaat?

Verschenen in
Serie
Thomas Breens (2)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
19 juni 2012
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089240644 , 9789089241214
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Mooie wraakoefening

door: Gerd Boeren 1 like
In Vlaanderen is Paul Jacobs een bekende radiomaker. Hij staat aan de basis van enkele hooggewaardeerde humoristische spelprogramma’s zoals ‘De taalstrijd’, ‘De tekstbaronnen’ en ‘De rechtvaardige rechters’. Ook werkte hij als columnist mee aan het geweldige ‘De toestand is hopeloos...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic