Een jeugdopleidingsplan voor basketbal

Een jeugdopleidingsplan voor basketbal

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Bestuursleden en coaches van jeugdploegen worden steeds vaker geconfronteerd met de uitdaging om een kwaliteitsvolle jeugdopleiding aan te bieden en hun sporters daarbij ook gemotiveerd te houden. Door een sportomgeving te creëren waarin het proces centraal staat – en niet het resultaat –, kan je zowel de motivatie, het welbevinden als de succesbeleving van jonge sporters positief beïnvloeden.

Om basketbalploegen te helpen een duurzaam jeugdtraject uit te stippelen, reikt dit boek een opleidingsplan voor de U8 tot de U14 aan. De visie en uitgangspunten ervan zijn spelgericht en spelen in op een brede, algemene basisvorming. Het bevat vier uitgewerkte opleidingsplannen (U8, U10, U12 en U14) waarmee coaches praktisch aan de slag kunnen. Deze opleidingsplannen vormen de basis voor het kiezen van concrete trainingsinhouden. Daarnaast beschrijven de auteurs ook hoe je sporters binnen deze vier leeftijdscategorieën het best motiveert en hoe je hun spelcompetenties spelenderwijs kan verbeteren.

Veerle Vonderlynck en Annemie Bogaert zijn al jaren trouwe compagnons de route.

Veerle heeft ervaring als jeugdcoach en sportief coördinator in het basketbal. Ze gelooft in het belang van jaarplannen en het volgen van leidraden als hefbomen voor een kwaliteitsvolle jeugdopleiding. Spelgericht opleiden is voor haar cruciaal.

Annemie staat voor inspiratie, aanmoediging en feedback. Ze geeft al jaren training aan de leeftijdsgroepen U8 tot U14 en is dus ervaringsdeskundige. Ze probeert zaken uit, reflecteert hierover en stuurt vervolgens bij. Haar visie op een brede, ontwikkelingsgerichte opleiding vormt het DNA van dit opleidingsplan.

Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
136
Uitgeverij
NEVELLAND VZW
Laatste editie
04 juni 2019
ISBN
9789492944573
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie