Een Jihad voor Demo cratie

0

Een Jihad voor democratie beoogt niet alleen het streven van andersdenkenden te steunen, het heeft ook ten doel de cognitieve grondslag voor democratie te verstevigen en de kwaliteit van de democratische faciliteiten te verbeteren. Welke indicaties geven de democratie een grondrecht gezien vanuit de cognitieve evolutie? Wat is de basis van individualiteit, bewustzijn, rationaliteit, geloof en cultuur? Is het anders denken in de mens verankerd? Dit boek maakt duidelijk waarom mensen samenkomen en waarden delen, maar ook hoe ze verschillen.
Enkele gevaren bedreigen de democratie; die komen deels van buiten zoals milieuvervuiling en financiële markten. Maar de belangrijkste bedreiging komt van binnen uit. De behoudende instelling om de democratie niet aan te passen aan de eisen van de tijd. Sinds 1917 is de maatschappij en de technologie enorm veranderd, maar de democratische faciliteiten zijn nog van een eeuw geleden. Het internet stelt communicatie open voor een ieder met een smartphone, tablet of laptop, maar de democratie zit nog op het niveau van het rode potlood. Een Jihad voor Democratie wil de ogen openen van politici en burgers om het kiesrecht te optimaliseren.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
220
Laatste editie
16 oktober 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402123708
Bestel dit boek vanaf  €23,98 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic