Een kennismaking met Eckhart Tolle

1

Eckhart Tolle is dé spiritueel leider van dit moment. Om de boodschap van Eckhart Tolle voor nog meer mensen toegankelijk te maken, schreef ervaren Tolle-coach Evert van de Ven 'Een kennismaking met Eckhart Tolle'. Met de bij Tolle passende humor laat hij de kern van de boodschap van deze mysticus zien: hoe pijn, verdriet, angst en woede ons verhinderen contact te maken met het Nu en daarmee met ons geluk.

In dit toegankelijke en met humor geschreven boek neemt Evert van de Ven je mee naar de kern van het werk van Eckhart Tolle: de geboorte van het nieuwe bewustzijn door transformatie van 'het pijnlichaam'. 'Het pijnlichaam' is volgens Tolle een mechanisme in ons om pijn, verdriet, angst en woede te overleven. Het belangrijkste effect van ons pijnlichaam is dat we geen contact met het Nu kunnen maken, waardoor we moeilijk contact kunnen krijgen met ons eigenlijke leven. We vervreemden van onszelf en verharden naar de ander: een leven zonder hart is hard. Volgens Tolle kan ieder mens leren zijn pijnlichaam te herkennen, erkennen en daarmee leren omgaan. Je hebt hierbij je humorvolle hart hard nodig, waarmee we de vijandige relatie die we met ons pijnlichaam hebben om kunnen zetten in een liefdevolle. Zo zetten we de stap van 'overleven' naar 'leven', van 'zinloos' naar 'zinvol', van 'wat ons scheidt' naar 'wat ons verbindt'. Evert van de Ven verheldert Tolle met herkenbare anekdotes uit zijn dagelijkse leven als spreker en coach, en laat je daarbij spiritueel grinniken. Hij biedt de mogelijkheid om vanuit een nieuw en verrassend perspectief naar jezelf en de ander te kijken, en de clou van je bruisende levendigheid te ontdekken.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
10 oktober 2013
Uitgeverij
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789020210118 , 9789020210132

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic