Een korte geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog

1

De Tachtigjarige Oorlog (officieel 1568-1648) wordt in de Engelstalige wereld "The Dutch Revolt" (de Nederlandse Opstand) genoemd. Waarschijnlijk is dit een betere benaming, want wat begon als een opstandige oprisping in een uithoek van het Spaanse rijk, liep uit op een ware revolutie, waarbij alles op z'n kop werd gezet. Na ruim tachtig jaar was men in de Nederlanden veranderd van eigenaar, staatsvorm, religie en politiek, cultureel en economisch systeem. Bovendien bevond de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zich aan het eind van de oorlog in een ongekende bloeiperiode: de Gouden Eeuw.

In "Een korte geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog" zet Roel Tanja nog eens op een rij welke gebeurtenissen zich tussen 1568 (Slag bij Heiligerlee) en 1648 (Vrede van Münster) afspeelden.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
22 april 2015
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045318646 , 9789045316291

Lezersrecensies (1)

Kort maar bondig

door: Henk Ravensbergen 1 like
de geschiedenis van de tachtigjarige oorlog kennen we nog wel van vroeger. Op de lagere school zagen we wekelijks uit naar het lesuur waarin deze geschiedenis aan ons werd geopenbaard. Leerzaam en spannend, in de ogen van een tienjarige. Deze geschiedenis heb ik nu weer terug mogen lezen. In een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic