Een leeuwerik boven een weiland

1

Een leeuwerik boven een weiland bevat een keuze uit de gedichten van K. Schippers. Het is de derde druk. Schippers kreeg de P.C. Hooftprijs 1996 voor zijn verhalen en beschouwingen, die in ‘De berg en de steenfabriek’, ‘Museo Sentimental’, ‘Eb’, ‘De vermiste kindertekening’ en ‘Sprenkelingen werden gebundeld. ‘Zilah’ is zijn laatste roman.
Doeschka Meijsing in Elsevier: “Al het werk van Schippers, of het nu om zijn eerste proeven in ‘Barbarder’ gaat, om zijn verzenbundels of om zijn romans, al dat werk is poëzie en essay tegelijk. Maar van die twee toch het meeste poëzie. Uit het gedicht ‘Wit’, dat over het wit tussen de regels van een gedicht gaat, citeer ik de laatste regel: “Wit is een oude meester” K. Schippers houdt zowal van het wit als van de kleur. Hij is meester over de zintuigen.
Rutger Kopland in ‘Het mechaniek van de ontroering’: “Het met ijzeren consequentie en diepe ernst zorgvuldig bestuderen van en zich verbazen over wat ‘bekend’ is, veroorzaakt bij mij dezelfde mengeling van weemoed en hilariteit als het gedrag van de clown die klaar gaat staan om een taart in het gezicht geworpen te krijgen, of verbaasd naar de grond kijkt als hij een ei heeft laten vallen. De clown heeft geen geheugen, geen ervaring, en daarmee alleen maar werkelijkheid.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
30 januari 2003
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021480107

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic