Een leger bij dageraad

2

Een leger bij dageraad is het eerste deel van Rick Atkinsons trilogie over de bevrijding van Europa. Dit eerste deel begint bij de oorlog in Noord-Afrika en eindigt bij de capitulatie van het Duitse leger. Atkinson is een meester in het combineren van gedegen historisch onderzoek met een open en indringende vertelstijl, waardoor hij niet alleen de feiten helder en overzichtelijk uiteen weet te zetten, maar ook de betrokkenen geheel tot leven weet te brengen.
Een leger bij dageraad begint met de gewaagde invasie in november 1942. Het volgt de Amerikaanse en Britse legers terwijl ze de Fransen in Marokko en Algerije bevechten, en daarna de Duitsers en Italianen in Tunesië. In dit eerst deel van de bevrijdingstrilogie laat Rick Atkinson zien waarom geen moderne lezer de ultieme overwinning van de geallieerde machten kan begrijpen zonder te hebben gelezen over het grote drama dat zich in Noord-Afrika heeft ontvouwen in 1942 en 1943 .
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
09 juni 2010
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789089680679
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Waar blijft deel 3 van de bevrijdingstrilogie?

door: Bertjan Kers 1 like
Helaas is deel 3 van deze bevrijdingstrilogie nooit in het Nederlands vertaald, en dat is een gemis. Een crowdfundingactie leverde niet genoeg geld op. En dat voor de winnaar van een Pullitzer. Prachtig boeken in de traditie van Stephen E. Ambrose met veel details uit geschreven bronnen van mensen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic