Een leuke man

1

En alles klopt. Ze houden van dezelfde literatuur, muziek en kunst - hij meer de Engelse vanwege zijn jarenlange verblijf in Engelssprekend Afrika, terwijl Laura juist erg van de Franse cultuur houdt, maar ze passen allebei naadloos in het hippe circuit van die periode. Leon is niet alleen een leuke man, hij is ook boeiend en ze voelt zich vanaf de eerste dag prettig in zijn gezelschap. Niet direct vlindertjes, maar een rustige vorm van elkaar aanvoelen en aantrekken.
Laura en Leon ontmoeten elkaar nadat ze allebei al de nodige deuken in het leven hebben opgedaan. Ze lijken goed bij elkaar te passen, al komen er in de loop van de tijd langzamerhand scheurtjes in hun relatie, als ze zich in een heel verschillende richting ontwikkelen. Tegen de achtergrond van een sterk veranderende maatschappij waarin vrouwen meer en meer voor zichzelf opkomen, leert Laura om haar eigen weg te gaan.
De roman geeft een boeiend tijdsbeeld van ontwikkelingen die de maatschappij voorgoed hebben veranderd.
Mirjam Hommes schreef eerder Het Hemamirakel, een verhalenbundel over vrouwen die opkomen voor zichzelf en toegeven aan hun eigen dromen. NBD Biblion schreef daarover:
De verhalen lezen als een trein en stimuleren de lezer om bewust naar het eigen leven te kijken. Een bijzonder lezenswaardige bundel.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Aantal pagina’s
130
Laatste editie
22 april 2016
Uitgeverij
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089548528

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Diana Mom Hebban Recensent

Levensverhaal dat weinig boeiend is geschreven

door Diana Mom op 23-06-2016

Mirjam Hommes is naast auteur ook cultuurhistorica en actief geweest in de gemeente en de landelijke politiek. Sinds ze in Frankrijk woont richt ze zich vooral op schrijven en schilderen. In april 2016 verscheen haar nieuwste boek Een leuke man bij uitgeverij Elikser. Een verhaal over de ontwikkelingen in de maatschappij en vrouwenemancipatie.

Laura doet voor de gein mee aan een computer-dating...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic