Een maand in Manhattan

0

Wat voor stad was het zeventiende eeuwse Nieuw Amsterdam? Wat voor mensen leefden er en hoe verloren de Nederlanders de kolonie weer? Zijn er in het hedendaagse New York (zo anders dan andere Amerikaanse steden) sporen van die Nieuw Amsterdamse samenleving terug te vinden?

Een maand in Manhattan biedt een vrolijk kijkje achter de schermen van de documentaire. Maar het is vooral het losse, speelse dagboek van een schrijver die in een televisieproductie verzeild is geraakt en verslag doet van zijn eigen observaties en gedachten op wat hij ‘een droomlocatie’ noemt. New York bestaat uit gebouwen en mensen, maar ook uit al de dromen, verhalen en mythes die zijn geschreven, verteld, gezongen en gefilmd.

Daarnaast is er de realiteit van de schrijver die ook in Central Park gaat hardlopen, die zoekt naar een bepaalde schrijfmachine, die verbonden blijft met zijn familie en met een stervende vriend.

Dirk van Weelden is presentator en verteller in The New York Connection. Achter de schermen van de avro tv-documentaireserie The New York Connection van Roel van Dalen, de grootste documentairebijdrage aan het Hudson-jaar
In september vier weken lang vanaf zondagavond 20 september uitgezonden op Nederland 2 om 20.15 uur
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
18 november 2009
Uitgeverij
Augustus
ISBN
9789045703107 , 9789045703886 , 9789045704340
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic