Een menselijke economie

0

In zijn boek ?Een menselijke economie? toont Ad Broere aan dat de huidige economie is gebaseerd op hebzucht. Het boek verklaart de samenhang tussen geld en macht. Het is het eerste boek dat een haalbare oplossing geeft voor de kredietcrisis.
Hoe heeft de economische elite het tot deze kredietcrisis kunnen laten komen? Het antwoord op die vraag is tegelijkertijd een indringende oproep aan de lezer om alert te zijn over wat er zich momenteel op het financieel-economische vlak afspeelt. In Een menselijke economie wordt door middel van voorbeelden uit literatuur en interviews met ondernemers een uitweg uit de huidige crisis gewezen. Mensen leren afscheid nemen van alle vertrouwde gewoontes wat betreft geld en economie. Van daaruit ontstaan initiatieven waarbij de menselijke maat en menselijkheid de vaste basis zijn. En dat geneest en voorkomt een crisis.
Reacties van lezers:
?Fascinerend, helder en spannend voor relatieve leken zoals ik?
Jos Collignon
?Het is natuurlijk een hot item op het moment. Mij boeide de informatie in ieder geval.? Kitty Terpstra
?Een idealistisch en toch nuchter boek. Politici zouden het moeten lezen.?
Marieke van Willigen
?Ad Broere breekt als geen ander met economische dogma?s. Hij durft buiten de gebaande wegen op zoek te gaan naar oplossingen voor een duurzame wereld.?
Ivo Valkenburg
Ad Broere (1948), econoom, is al meer dan 30 jaar actief in het bedrijfsleven. Als oud bankier, zelfstandig gevestigd bedrijfsadviseur, en docent/ontwikkelaar van leergangen bij diverse Business Schools, weet hij als geen ander zijn licht te laten schijnen op de sterke en zwakke plekken in de economie. ?Het is de hoogste tijd om te bouwen aan een economie die het welzijn van mens, milieu en samenleving centraal stelt?.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
207
Laatste editie
09 september 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789059118782

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic