Een monster loert

0

Unieke verzameling affiches uit de eerste helft van de vorige eeuw die oproepen tot gezond gedrag, bijeengebracht en in een historisch kader geplaatst
'Een monster loert' geeft een fraai geïllustreerd beeld van een bijzondere affichecollectie op het gebied van preventieve gezondheidszorg in het bezit van de Universiteit van Amsterdam. De affiches laten op uiteenlopende wijze zien hoe in de eerste helft van de vorige eeuw een moreel beroep werd gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel van de burger.
De internationale collectie, met affiches uit alle landen, weerspiegelt de grote bedreigingen voor de volksgezondheid van toen: de besmettelijke ziekten, met name tuberculose en syfilis, en de ongevallen in de industrie. De tekst geeft een beeld van de historische achtergrond van deze propaganda voor gezond gedrag. Hierin wordt ook aangegeven hoe culturele en politieke factoren kunnen doorwerken in de boodschap en beeldtaal van de affiches.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
01 juni 2007
Uitgeverij
Amsterdam University Press B.V.
ISBN
9789056294649
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic