Een-nul voor de autisten

15

Lijsten 1

Op de dag dat ze vijftien wordt zit Loes in een psychiatrisch centrum. Veel te vieren is er niet, want je zit in de psychiatrie `omdat er iets in je kop scheef zit en niet omdat je een slechte adem hebt. In de inrichting voelt Loes zich niet erg thuis. Ze heeft geen zin in allerlei gesprekken en therapeuten. En dan de andere jongeren die er opgenomen zijn! Bartje kent het spoorboekje uit zijn hoofd, Rayela blijft dagenlang als een standbeeld stilstaan en Carmen heeft altijd handschoenen aan omdat ze bang is vies te worden. Loes houdt iedereen op afstand. In het jaar dat volgt raakt ze toch gewend aan al die rare types en aan de therapieën. Maar elke keer als het beter met Loes lijkt te gaan gebeurt er iets waardoor ze in paniek raakt. Ze wordt er gek van. Zal ze ooit op eigen benen kunnen staan?

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789045100685 , 9789045108711
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Paaz-light

door: Grawl 1 like
Een Paaz-light. Het eerste deel van het boek is best aardig, maar het lijkt alsof de schrijfster er op een gegeven moment geen zin meer in had en besloot om het verhaal maar (abrupt) af te sluiten. Jammer, er had meer in gezeten.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic