Een onfortuinlijke liefde

2

Cora is rond 1890 een van de rijkste meisjes ter wereld. Haar vader is een grootindustrieel en ze leeft een zeer luxueus leven in Newport, Rhode Island, en New York. Cora wil graag onafhankelijk zijn en eventueel trouwen met haar goedaardige, niet-rijke vriend Teddy, maar haar moeder heeft andere plannen met haar.

 

Want zoals zoveel welgestelde Amerikanen in die tijd wil haar moeder dat ze trouwt met een Engelse hertog, om de adellijke titel ‘hertogin’ in de wacht te slepen. Cora staat ambivalent tegenover haar moeders plan, maar laat zich toch overhalen om naar Engeland te gaan, samen met haar moeder en haar trouwe dienstmeid Bertha.

 

Cora is nog maar net in Engeland gearriveerd, of ze valt tijdens een rit van haar paard. Gelukkig wordt ze liefdevol opgevangen door Ivo Wareham, een vrijgezelle hertog die toevallig in de buurt is. Cora wordt al snel verliefd op Ivo en hij op zijn beurt kan wel wat financiële hulp voor zijn landgoed Luckworth gebruiken. Maar vlak voor de bruiloft vraagt Cora zich af of Ivo wel genoeg van haar houdt; hij gedraagt zich erg afstandelijk. Ze vraagt zich af of het hem niet alleen om het geld te doen is…

 
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Romantiek
Aantal pagina’s
488
Laatste editie
15 oktober 2014
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045205199

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 6,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 6,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Een bizar machtsspel van liefde en geld

door Penny Engelvaart op 20-01-2015

De Engelse Daisy Goodwin is niet alleen schrijfster, maar ze heeft ook al verschillende tv-series geproduceerd. Zo produceert en regisseert ze voor de Engelse BBC. Ook schrijft ze elke week een column voor de Sunday Times. Haar man werkt ook in de televisiewereld, samen met hem en hun twee dochters woont Goodwin in Londen. Een onfortuinlijke liefde is haar eerste roman, die een groot succes werd...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic